Kreativní ředitel Days Gone není spokojený s tím, že studio Bend použilo Deacona St. Johna k propagaci Astro Bota

novinka  29
Martin Šmíd, 10. 9. 2024 9:39
V minulém týdnu Sony uvedla do prodeje svoji novou plošinovku Astro Bot od japonského studia Team Asobi, která se zatím těší velkému zájmu ze strany hráčů, navíc jde o nejlépe hodnocenou hru letošního roku. Vydání podpořila i další studia PlayStationu na sociální síti X, kde zveřejnila speciální artworky. Mezi nimi bylo i studio Bend, přičemž na jeho obrázku se objevil hlavní hrdina Days Gone Deacon St. John na pláži, jak sleduje dva robotické psy. Tento artwork popudil herního ředitele a scénáristu Days Gone Johna Garvina, podle něhož studio Bend tímto nechrání svůj odkaz a udělalo z jeho postavy pouhou karikaturu propagující jiné hry. „Je trochu smutné, že se Deek omezil na propagaci jiných her. Dobrá práce Bend Studio. Skvělý způsob, jak chránit svoje dědictví," napsal.

Sledujícím jeho reakce přišla přehnaná a dali mu to hlasitě vědět, na což John Garvin zareagoval znovu. „Haha, vidím svoji postavu, kterou zredukovali na kreslenou karikaturu, která propaguje nějakou malou hru, ale já jsem ten špatný,“ reagoval následně na komentáře svých sledujících, kteří kritiku moc nechápali. Je třeba nutné zmínit, že John Garvin po svém odchodu z Bend Studio několikrát kritizoval nejen vedení PlayStationu, ale také samotné studio. Hlavně kvůli nemožnosti připravit hru Days Gone 2. V posledních dnech se ale na sociálních sítích mluví o tom, že to nebyla Sony, kdo nedala hře zelenou, ale samotné studio Bend. To v současnosti připravuje zcela novou značku pro PlayStation 5, o níž ale zatím nic nevíme.

Vývojáři z Bend Studio se nechali o víkendu slyšet, že jsou šťastní z toho, že se Deacon St. John objevil ve hře Astro Bot, což berou jako velkou poctu. Ten je ve společnosti dalších 150 ikon historie PlayStationu. Hru Astro Bot podpořilo i třeba studio Santa Monica. David Jaffe neměl jako tvůrce Krata s tímto problém.

Zdroj: TZ

Astro Bot

ps5
PlayStation Studios, Team ASOBI
Datum vydání hry:
6. 9. 2024
Žánr:
Adventura, Plošinovka
KARTA HRY
10/10

Komentáře