Indiana Jones and the Great Circle byl zamýšlen jako duchovní nástupce hry Indiana Jones and the Fate of Atlantis

novinka  6
Martin Šmíd, 16. 9. 2024 11:28
Není to tak dlouho, co jsme vám přinesli novinku o tom, že v akční hře Indiana Jones and the Great Circle bude sice možné využívat i palné zbraně, ale střílet z nich nebude v mnoha situacích příliš chytré. Vývojáři se chtějí zaměřovat spíše na pěstní souboje a přechytračení protivníků jinými způsoby. Výkonný producent Lucasfilm Games Craig Derrick nyní zašel ještě dále a řekl, že hru považuje za nástupce klasických point-and-click adventur. Dokonce řekl, že hra byla zamýšlena jako duchovní nástupce skvělé a mezi fanoušky nesmírně oblíbené point-and-click adventury Indiana Jones and the Fate of Atlantis z roku 1992.

 „Od začátku jsme chtěli, aby hráč primárně využíval svůj mozek před svými schopnostmi, i když tedy mlácení padouchů je také zábavné. V mnoha ohledech jsme si tuto hru představovali jako duchovního nástupce Indiana Jones and the Fate of Atlantis a dalších klasických adventur. Je to o přemýšlení, objevování, hledání stop a někdy i o troše štěstí, abyste se dostali přes různé pasti, hrobky a hrozby, na které narazíte,“ řekl. Hra Indiana Jones and the Great Circle bude spíše lineární adventurou, ale sem tam nabídne i otevřenější plácky, které bude možné prozkoumávat a řešit v nich další hádanky.

Indiana Jones je spjatý s hercem Harrisonem Fordem, a to do takové míry, že si nikdo moc nedokáže představit, že by ho hrál někdo jiný. Ve hře Indiana Jones and the Great Circle oblíbeného archeologa ztvární Troy Baker, ačkoliv bude mít Fordovu podobu. Vývojáři jsou s touto volbou maximálně spokojeni a říkají, že se role zhostil lépe, než si dokázali představit. „Obsadit roli Indiana Jonese je téměř nemožný úkol, protože Harrison Ford je Indy. Najít někoho, kdo by si dokázal nazout ty boty a vzít na sebe ten ikonický klobouk, je mimořádně náročné. Ale pak potkáte Troye Bakera. Ztělesňuje charisma Indyho způsobem, který působí, jako by se na tuto roli připravoval celou svou kariéru,“ řekl s tím, že Baker zná skvěle tu postavu a i svoji fyzičkou ji oživil neskutečným způsobem. „Měl jsem to potěšení sledovat, jak podává neuvěřitelný výkon, a často jsem ho viděl, jak vede ostatní herce, pomáhá jim během nahrávání motion capture a upřímně si užívá každý okamžik na tomto projektu. Je to mimořádný talent a do role Indyho vnesl něco opravdu výjimečného,“ dodal. 

Hra Indiana Jones and the Great Circle vyjde letos v prosinci pro PC a konzole Xbox Series X/S. Začátkem příštího roku se dostane i na konzoli PlayStation 5. Zahrát si ji tak budou moci naprosto všichni hráči.

Zdroj: TZ

Indiana Jones and the Great Circle

xsxps5
Bethesda Softworks, MachineGames
Žánr:
Adventura, Střílečka
KARTA HRY

Komentáře