Multiplayerová akce Concord mohla stát Sony více než 400 milionů dolarů

novinka  13
Martin Šmíd, včera, 23:32
Z multiplayerové hrdinské akce Concord se vyklubal jeden z největších herních propadáků této konzolové generace, pokud ne vůbec ten největší. Sony bude bolet pravděpodobně i vzhledem k tomu, kolik do něj investovala peněz. Colin Moriarty dnes přišel s informací, že Concord měl mít rozpočet kolem 400 milionů dolarů, přičemž většinu měla zaplatit právě Sony. Šlo by tak o nejdražší first-party hru, jaká kdy v rámci PlayStation Studio vznikla. Jen dodáme, že doposud byla nejdražší komiksová akce Marvel's Spider-Man 2 z minulého roku, která měla mít rozpočet 315 milionů dolarů, za The Last of Us Part 2 a Horizon Forbidden West měla Sony utratit přes 200 milionů dolarů. Moriarty ve svém pořadu zmínil, že mu tuto informaci řekl jeden z bývalých vývojářů, jehož totožnost nechtěl prozradit.

Moriarty dodal, že na začátku roku 2023 se hra měla nacházet v Alpha verzi, přičemž už v té době stála 200 milionů dolarů. O několik měsíců, když byla hra oznámena skrze teaser, chybělo ještě docela dost práce, chyběla jakákoliv monetizace, plány do budoucna i důležité herní prvky. I proto musely být najata externí studia, která s vývojem pomáhala. Sony v tomto okamžiku měla vynaložit dalších 200 milionů dolarů, aby byla hra dokončena. Moriarty tvrdí, že v této částce ani není zahrnut nákup samotného studia Firewalk, k čemuž došlo v dubnu minulého roku.

Podle Moriartyho se při vývoji Concordu vyskytly problémy s „toxickou pozitivitou“, což znamenalo, že negativní ohlasy na hru byly ignorovány, ať už šlo o herní mechanismy, design postav a tak dále. Šéf PlayStation studií Hermen Hulst, který byl následně povýšen na šéfa PlayStationu, věřil, že hra má potenciál být obrovským úspěchem, možná dokonce na úrovni Star Wars. I proto měla být hra interně označována jako „budoucnost PlayStationu“. Tohle ale hodně nevyšlo. Sony zatím neučinila žádné prohlášení ohledně budoucnosti Concordu nebo samotného studia Firewalk. 

Zdroj: Gamingbolt

Concord

ps5
PlayStation Studios, Firewalk Studios
Datum vydání hry:
23. 8. 2024
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
6/10

Komentáře