Bloomberg: Call of Duty: Modern Warfare III bylo vytvořeno za necelý rok a půl

novinka  40
Martin Šmíd, 10. 11. 2023 0:01
Od dnešního dne je oficiálně v prodeji akční hra Call of Duty: Modern Warfare III od společnosti Activision Blizzard, navíc jde o první Call of Duty hru, která vychází poprvé pod Microsoftem. I proto je sledována trochu více, než tomu bylo u předchozích dílů. Novinář Jason Schreier před malou chvilkou přišel s informací, že zatímco v minulosti se na jednotlivých dílech série Call of Duty pracovalo zhruba tři roky, Call of Duty: Modern Warfare III bylo vytvořeno studiem Sledgehammer Games za necelý rok a půl. Kratší čas vývojem měl být dle Schreiera pro vývojáře stresující. „Vývoj byl uspíšen, protože letošní hra byla koncipována tak, aby zaplnila mezeru v rozvrhu vydání po odkladu jiného titulu Call of Duty, který byl dříve plánován na rok 2023. Hra Call of Duty: Modern Warfare III byla původně zaměstnancům kalifornského vývojářského studia Sledgehammer Games se sídlem ve Foster City představena jako rozšíření loňského titulu, ale během vývoje se změnila v plnohodnotné pokračování,“ stojí ve článku Jasona Schreiera.

Activision tuto informaci popírá a tvrdí, že Call of Duty: Modern Warfare III bylo od začátku koncipováno jako plnohodnotná hra. Schreier ale mohl mluvit s více než tuctem současných a bývalých vývojářů, kteří tvrdí něco naprosto jiného. Někteří zaměstnanci, kteří na hře museli pracovat po nocích a víkendech, aby mohla vůbec vyjít, uvedli, že byli trochu zrazeni, protože jim bylo po vydání Call of Duty: Vanguard slíbeno, že už nebudou muset nikdy pracovat pod takovým tlakem ve zkráceném vývojovém cyklu. Hru Call of Duty: Modern Warfare III ovšem museli dokončit za necelý rok a půl. Když vývojáři začali na hře pracovat, měla být příběhová kampaň koncipována jako menší spin-off pro Modern Warfare odehrávající se v Mexiku. V létě minulého roku se ale Activision rozhodl práci zahodit a místo toho vytvořit přímé pokračování Modern Warfare II s misemi odehrávajícími se po celém světě, které by bylo zaměřeno na padoucha Vladimira Makarova.

Když studio Sledgehammer Games dokončilo hru Call of Duty: Vanguard, začalo pracovat na nové Call of Duty hře s pracovním názvem Anvil, která se měla odehrávat ve futuristickém sci-fi univerzu Call of Duty: Advanced Warfare z roku 2014. Vývoj této hry ale měl být odložen, aby mohli vývojáři připravit pro letošní rok Call of Duty: Modern Warfare III.

Ke článku Jasona Schreiera se vyjádřil na twitteru přímo Aaron Halon, šéf studia Sledgehammer Games. „Na Call of Duty: Modern Warfare III jsme neuvěřitelně hrdí. Jak na obsah, který bude dostupný během vydání, tak další, který jsme naplánovali na další rok. Jménem nesmírně talentovaného týmu napříč společností Sledgehammer Games a našimi partnerskými studii, s nimiž jsme na vývoji spolupracovali, můžeme říci, že to byla práce plná lásky, když jsme vedli vůbec první pokračování Call of Duty v historii. Nemůžeme se dočkat, až uvidíme reakce naší komunity na vše, co celá hra nabízí, a to v kampani, multiplayeru i zombies. Jsme hrdí na to, že jsme týmem, který vedl vývoj Modern Warfare III. Tvrdě jsme pracovali na naplnění vize, na které jsme pracovali několik let. Cokoli, co tvrdí opak, prostě není pravda - tohle je naše hra a my se nemůžeme dočkat, až si ji s vámi všemi zahrajeme online."

Zdroj: Bloomberg

Call of Duty: Modern Warfare III

xsxps5ps4xone
Activision Blizzard, Infinity Ward
Datum vydání hry:
10. 11. 2023
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
4/10

Komentáře